Get Adobe Flash player

Lankytojai

1673477
Šiandien
Vakar
Šį mėnesį
5
793
18488

Vaiku linija 1

Tevu linija

Lietuvai 100

Birželio 17 dieną Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos I g klasės mokiniai vyko į edukacinę kelionę į Šiaulius. Čia turėjome suplanuotas 2 edukacines programas ir pramogas batutų parke.

Pirmoji edukacija vyko Šiaulių telefonijos muziejuje „Debesų telefonija“. Čia buvome supažindinti su Lietuvos telefonijos istorija. Šiais laikais negalime įsivaizduoti gyvenimo be telefono. Jis yra universali bendravimo, informacijos gavimo, perdavimo, taip pat komunikacijos priemonė. Telefonijos raidos istorija nėra ilga, tačiau pasižymi ypatingu progresyvumu. Neįsivaizduojame laikų, kai nebuvo mobiliųjų telefonų. Muziejaus eksponatai, tarsi laiko mašina, suteikė galimybę mokiniams pakeliauti telefonijos istorijos ratu, pamatyti įvairių telefonų – nuo senovinių iki šiuolaikiškų, įvertinti jų dizaino pokytį bei technines galimybes. Vaizdžiai buvome supažindinti su seniausių laikų lietuvių bei kitų šalių skubių pranešimų perdavimo sistemomis (nuo „būgno iki debesies“), įdomia ir greita komunikacijos istorijos raida, jos kūrėjais, telefonistų darbu. Refleksijai buvome pakviesti sudalyvauti viktorinoje „Ar gerai išmanote telefonijos istoriją?“ , atsakyti į iliustruotus klausimus, diskutuoti, įsivertinti savo atsakymus. Užsiėmimo metu mokėmės kaip galima pasigaminti senovės inkų naudotą „Virvės telefoną“ , išsiaiškinome jo veikimo principą.

Po įdomios edukacijos vykome pajudėti ir papramogauti į batutų parką. Čia smagiai padūkome, pašėlome. Ir vėl leidomės į žinių ir patyrimų kupiną edukaciją.

Antroji edukacinė programa mūsų laukė Šiaulių Povilo Višinskio bibliotekoje „Pabėgimo kambarys.“ Čia buvome Suskirstyti į dvi grupes. Viena grupė žaidė interaktyvius žaidimus, atsakinėjo į viktorinos klausimus, o kita tuo tarpu per 35 minutes turėjo „išlaisvinti“ P. Višinskį.

Žaidimas nukėlė gimnazistus į 1900-uosius, kada carinės Rusijos žandarai, darydami kratą lietuvių rašytojo, spaudos darbuotojo, lietuvybės propaguotojo Povilo Višinskio bute, rado vieno draudžiamo spektaklio plakatų, dėl kurių jam buvo iškelta byla. Žaidėjų komandos tikslas – išspręsti įvairius galvosūkius, logines užduotis, susijusias su XX a. pradžios Lietuvos kultūriniu ir literatūriniu pasauliu, ir pabėgti iš kambario. Neįgyvendinus tikslo, P. Višinskio laukia žandarų areštas už neteisėtą lietuvybės puoselėjimą, o dalyvių komandos – už bendrininkavimą. Niekas nenorėtų pakliūti į žandarų nemalonę, tad komandos turėjo išties pasistengti, norint išvengti arešto.

Abi komandos labai pasistengė, pirmoji išsivadavo per 21 minutę, o antroji komanda per 23 minutes.

Po edukacijų ekskursiją baigėme miesto „Akropolyje“, kur mokiniai taip pat turėjo galimybę papramogauti.

Į namus sugrįžome visi labai patenkinti, smagiai praleidę laiką ir pilni įspūdžių.

 

Mokytoja Aldona Maniokienė

12345678910

Pamokų laikas

 

  • 1 pamoka: 8.15 - 9.00
  • 2 pamoka: 9.10 - 9.55
  • 3 pamoka: 10.05 - 10.50
  • 4 pamoka: 11.10 - 11.55
  • 5 pamoka: 12.15 - 13.00
  • 6 pamoka: 13.10 - 13.55
  • 7 pamoka: 14.05 - 14.50

 

facebook4

patyciudezute

rsz kk projekto logo

rsz eu

Sveikatiada

olweus logo 2023 resize

LamaBPO

Sveikatos Tinklas