Get Adobe Flash player

Lankytojai

1686698
Šiandien
Vakar
Šį mėnesį
275
467
10147

Vaiku linija 1

Tevu linija

Lietuvai 100

Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos 3 klasės mokiniai dalyvavo Respublikiniame projekte "Olimpinis mėnuo 2022". Iniciatyvą organizavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija bei Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Projektą globojo pirmoji ponia Diana Nausėdienė. Projekto tikslas - vaikų fizinio raštingumo ugdymas, kuris skatina vaikus būti aktyviais visą gyvenimą. 3 klasės mokiniai buvo kviečiami įsitraukti į vienodai svarbias savaitės temas: fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, bendradarbiavimo bei emocinės sveikatos. Į projekto veiklas įsitraukė ir su temomis vaikus supažindino projekto organizatoriai, olimpiečiai, į veiklas įsitraukė ir mūsų gimnazijos specialistai, kurie pristatė savo temas.

I projekto savaitė buvo skirta fiziniam aktyvumui, kurį pristatė superherojus Ąžuolas Didysis. Savaitės eigoje buvo organizuojamos aktyviosios pertraukėlės ne tik pertraukų metu, bet ir pamokos eigoje. Mokiniai kartu sportavo su Olimpiečiais ir kitais žymiais sportininkais. Buvo lavinami judėjimo įgūdžiai, fizinės ypatybės, mokėsi kaip teisingai atlikti pratimus. Fizinio aktyvumo savaite užbaigėme žygiu su kuprine į miestelio pušyną, įveikdami kelyje pasitaikančias kliūtis. Šios savaitės temą padėjo įgyvendinti mokytojos: L. Pajaujienė, B. Kryžienė.

II projekto savaitė buvo skirta sveikai mitybai. Mokiniai ir mokytojos kartu su  Amiu Kilniaširdžiu pirmiausia išklausė biomedicinos mokslų daktaro Artūro Sujeto patarimų. Pradinukai padedant mokytojai Ritai Lukaševičienei prisiminė maisto piramidės pritaikymą mityboje ir aiškinosi, kaip skirstomos daržovės ir kokia nauda žmogaus organizmui valgant jas kasdien. Taip pat išsiaiškino vaisų ir daržovių spalvų reikšmę – skirtingų spalvų vaisiai ir daržovės turi vis kitus vitaminus ir mikroelementus, kurie reikalingi kasdien, norint palaikyti puikia savijautą. Vaikai noriai dalinosi, kokie vaisiai jems skaniausi ir kokias daržoves namie valgo dažniausiai. Mokiniai atliko ir praktines užduotis: daugybę įvairių maisto produktų sudėliojo į sveiko maisto piramide – ko reikia valgyti dažniausiai, ko reikėtų atsisakyti, apriboti jų vartojimą. Antra užduotis – dirbdami grupėse sudėlioti sveiko maisto lėkštę pagal proporcijas. Pradinukai ne tik klausėsi sveikos mitybos patarimų, bet ir patys su mokytoja Loreta išmėgino pabūti virtuvės šefais gaminadami sveikasias vaisių salotas.

III projekto savaitė buvo skirta bendradarbiavimo tema. Mokiniai kartu su superheroje Luka Kibirkštis ir soocialinė pedagogė Kristina Našlėnienė susipažino kokie yra 6 pagrindiniai bendradarbiavimo tikslai klasėje. Susitikimo metu su mokiniais kalbėjome kas yra bendradarbiavimas, kuo jis yra naudingas. Virtualiuoju būdu klausėmės, ką kalbėjo apie bendradarbiavimą merginų ledo ritulio komanda. Savaitės eigoje su mokytojomis Loreta ir Brone atliko įvairių komandinių užduočių, veiklų, žaidimų. Taip mokiniai visa savaite buvo mokomi atsiverti, pažinti vienas kitą. Praplėtę žinias mokiniai galės ir toliau vystyti savo asmenybę.

IV projekto savaitė buvo užbaigiama emocine sveikata. Mokiniai kartu su superheroje Una Superbičiulė ir gimnazijos psichologe Agne Burkauskaite peržiūrėjo aiškinosi kaip paprastai, taikant "stop" metodą galima suvaldyti emocijas. Pasidalino ryto emocijomis, kurias susiejo su spalvomis. Mokėsi atpažinti emocijas iš bendraklasių kūno kalbos: greičiausiai pavyko atspėti dažniausiai sutinkamas emocijas - pyktį, liūdesį, džiaugsmą. Spalvino emocijų spalvomis širdeles. Užsiėmimo pabaigoje mokės kvėpavimo technikos. Aiškinosi, kaip reikėtų valdyti emocijos.

Norime padėkoti gimnazijos mokytojoms Bronei Kryžienei, Ritai Lukaševičienei, socialinei pedagogei Kristinai Našlėnienėi, mokyklos psichologei Agnei Burkauskaitei, Jūsų dėka mėnesio projektas tapo daug turiningesnis ir įdomesnis. Mokiniams už sėkmingą dalyvavimą projekte buvo įteikiami diplomai. Gimnazijoje Olimpinis mėnuo 2022 projektą kordinavo fizinio ugdymo ir šokio mokyt. L. Pajaujienė.

Pamokų laikas

 

  • 1 pamoka: 8.15 - 9.00
  • 2 pamoka: 9.10 - 9.55
  • 3 pamoka: 10.05 - 10.50
  • 4 pamoka: 11.10 - 11.55
  • 5 pamoka: 12.15 - 13.00
  • 6 pamoka: 13.10 - 13.55
  • 7 pamoka: 14.05 - 14.50

 

facebook4

patyciudezute

rsz kk projekto logo

rsz eu

Sveikatiada

olweus logo 2023 resize

LamaBPO

Sveikatos Tinklas