Get Adobe Flash player

Lankytojai

1687086
Šiandien
Vakar
Šį mėnesį
126
537
10535

Vaiku linija 1

Tevu linija

Lietuvai 100

Grinkiškio Jono Poderio gimnazija, įgyvendindama projektą „Bendrauju – Draugauju – Pramogauju“, finansuojamą Radviliškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis, visą balandžio mėnesį vykdė paramos akciją „Velykos gyvūnams“. Akcija buvo skirta paremti maistu, reikalingomis priemonėmis gyvūnų prieglaudą VšĮ „Binadą“, įsikūrusią Šiauliuose. Šioje prieglaudoje, netekę šeimininkų, glaudžiasi 27 šunys ir 24 katės, kuriais rūpinasi prieglaudos vadovė Adelė. Kaip sako pati vadovė, jai šie gyvūnai atstoja šeimą, artimuosius, kurių ji nebeturi, ir suteikia gerų emocijų, kurių taip trūksta žmonių tarpusavio bendravime.

Savaitę prieš pavasario atostogas visa gimnazijos bendruomenė buvo pakviesta prisidėti prie paramos akcijos ir padovanoti žmogaus ištikimiausiems draugams – gyvūnams maisto, reikalingų priemonių. Nei atostogos, nei šiltėjantis ir atsipalaiduoti kviečiantis pavasario oras nesutrukdė parodyti, kokia susitelkusi ir empatiška iš tiesų yra gimnazijos bendruomenė. Susitelkė ir jauniausieji, ir vyresnieji. Nors nuo gimnazijos kiek nutolęs Grinkiškio J. Poderio gimnazijos Pašušvio ikimokyklinio ir pagrindinio ugdymo skyrius, tačiau ir jo mažoji bendruomenė parodė atjautą beglobiams gyvūnams. Susitelkė ir pradinių klasių mokiniai: jie į paramai skirtas dėžes nešė maistą ir nematomą gerumą. Paramos gausa nepralenkiami buvo priešmokyklinės ugdymo grupės mokiniai ir jų mokytojos Rita Lukaševičienė ir Gitana Karinauskienė. Nepralenkiamas paaukoto maisto kiekiu buvo 2 klasės mokinys Jonas Čepas, kuris pats vienas atnešė 10 kg maisto šunims. Originaliai savo gerumą parodė IV g. klasės mokiniai, paaukodami maisto ir parašydami linkėjimus gyvūnams. Geografijos, kūno kultūros mokytoja Aldona Maniokienė sugebėjo nustebinti akcijos organizatorius ir beglobiams gyvūnams padovanojo buvusio savo augintinio įspūdingą draskyklę ir transportavimo narvą.

Saulėtą balandžio 27 dienos rytą 1 – 5 klasių specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai kartu su gimnazijos vyresniąja specialiąja pedagoge Odeta Diržiene ir logopede Raimonda Miežiniene susikrovę paaukotą maistą (net 8 pilnas bananams laikyti skirtas dėžes), daiktus ir išvyko į Šiaulius.

Iš pradžių visi apsilankė VU Šiaulių akademijos STEAM centre, kuriame dalyvavo edukaciniame užsiėmime. Užsiėmimo „Pulsas šokio ritmu“ metu mokiniai ir juos lydinčios mokytojos galėjo pasimatuoti pulsą ramybės būsenoje, atsisėdę ir gulėdami. Visi sužinojo, kad mažiausias pulsas yra tuomet, kai žmogus guli, ir kad žmogui būtinas fizinis aktyvumas. Vėliau buvo išbandyti šoko kilimėliai, kurie sukėlė daug emocijų, šypsenų veiduose ir paliko neišdildomų įspūdžių. Visi šoko, juokavo, lenktyniavo ir stebėjo pulso kaitą.

Turiningai praleidę laiką ir įgiję žinių, gimnazijos atstovai pajudėjo link gyvūnų prieglaudos. Joje pasitiko jos vadovė Adelė, kuri aprodė prieglaudos teritoriją, supažindino su prieglaudos gyventojais. Vaikų akyse spindėjo gerumas, atjauta, o jų rankos švelniai glostė meilės ir rūpesčio išsiilgusius gyvūnus. Palikę paaukotą maistą ir daiktus, palinkėję kuo greičiau atrasti šiltus namus ir mylinčius šeimininkus, mažųjų keliautojų būrelis patraukė link namų.

Akcijos organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems prisidėjusiems prie paramos akcijos ir linki, kad gerumas ir atjauta nuskriaustiesiems išliktų širdyse ir būtų skleidžiami kitiems.

Nepamirškime A. Šopenhauerio pasakytų žodžių: „Užuojauta gyvūnams yra taip žmogui būdinga, jog galima tvirtinti: tas, kuris žiaurus gyvūnams, negali būti geras žmogus“. Tad būkime visi užjaučiantys, geri ir mylintis ir visa tai sugrįš su kaupu.

 

Straipsnį parengė gimnazijos psichologė Agnė Burkauskaitė

Foto01Foto02Foto04Foto05Foto06Foto07

Pamokų laikas

 

  • 1 pamoka: 8.15 - 9.00
  • 2 pamoka: 9.10 - 9.55
  • 3 pamoka: 10.05 - 10.50
  • 4 pamoka: 11.10 - 11.55
  • 5 pamoka: 12.15 - 13.00
  • 6 pamoka: 13.10 - 13.55
  • 7 pamoka: 14.05 - 14.50

 

facebook4

patyciudezute

rsz kk projekto logo

rsz eu

Sveikatiada

olweus logo 2023 resize

LamaBPO

Sveikatos Tinklas